Caps de taula: què són, què fan?

Com bé sabeu a l’escola comptem amb el projecte “Per sucar-hi pa” a l’hora de dinar per fer d’aquesta estona un moment per educar, compartir i relacionar-se amb els companys.

De ben segur que els nens i nenes de primària us han parlat dels “Caps de taula”, però… què són? què fan? Ho hem preguntat a alguns alumnes i aquestes són les seves explicacions:

 

Pregunta: Què fa un Cap de taula?

Iu i Chloe de 1r de primària: El cap de taula és qui para i prepara la taula on dinaran els seus companys. Parar taula vol dir posar els coberts, els tovallons, i tot el que necessitem per menjar, per no menjar amb les mans. El cap de taula també recull un cop acabats de dinar i ho deixa tot endreçat.

 

P: Com us heu sentit quan heu sigut cap de taula? Us ha agradat ser-ho?

Laia de 3r de primària: M’ha agradat molt! Quan encara no ho havíem sigut ja volíem que ens toqués. Jo em vaig oferir voluntària i tot.

Oriol de 3r de primària: El que passa quan ets cap de taula és quan algú fa alguna cosa que no està bé, et fa pensar en no fer-ho tu més endavant.

 

P: Creieu que és important la figura del cap de taula?

Clara de 5è de primària: Sí, perquè aprenem moltes coses també: com parar taula, a estar tranquils mentre dinem, podem tenir una conversa amb els amics… Ens va agradar molt!