Quotidianitat, Llar d'Infants Els Pinetons Matadepera

Tot el temps a l’escola és educatiu.

Aprofitem el valor del què és quotidià com a oportunitat d’aprenentatge. El moment d’arribada, el bon dia, els moments de cura, els hàbits, els àpats, l’estona de descans, el joc i tots els moments espontanis conformen situacions amb gran valor educatiu. Tots ells donen a l’infant autonomia, seguretat i l’apropen a la comprensió del món que l’envolta. La quotidianitat és l’eix vertebrador del dia a dia a Els Pinetons.

Volem destacar:

 • Els moments de cura:
  Són uns moments privilegiats de relació entre l’infant i l’adult. L’infant va prenent consciència de la cura d’un mateix i l’adult li proporciona l’ajuda i l’afecte que requereix. Així un canvi de bolquer, rentar-se les mans o la cara esdevenen moments de benestar físic i emocional alhora que un aprenentatge a través d’hàbits i rutines.
 • Els àpats:
  Les estones dels àpats són moments tranquils i relaxats per tal de promoure les relacions afectives i socials dels infants. A més, l’organització que fem dels àpats afavoreix l’autonomia personal dels nens i nenes, així com aprendre unes rutines i uns hàbits adequats a la seva edat madurativa.
 • El joc i el moviment lliure:
  Una de les tasques més importants que ha de fer un infant per a desenvolupar-se amb salut i felicitat és jugar. L’activitat espontània és la base dels aprenentatges ja sigui escoltant, observant o manipulant directament tot el que tenen al seu abast. Utilitzen les seves possibilitats motores, sensorials, emocionals, cognitives i comunicatives mentre es mouen lliurement per l’aula.
 • Els valors i el creixement emocional i relacional:
  Educar persones per a viure i conviure en el nostre món implica treballar valors com el respecte, l’empatia, el compartir, l’escoltar, el cooperar… Des de ben petits és important que els infants es sentin acompanyats emocionalment; posant nom a les emocions que senten, les validant-les i ajudant-los a iniciar-se en la pròpia regulació emocional i en la gestió que en fan cap als altres.