Racons, Llar d'Infants Els Pinetons Matadepera

Les nostres aules es transformen en un segon educador acompanyant el nivell d’autonomia i aprenentatge que requereix cada infant.

Els racons d’aula són uns ambients dissenyats per tal que els nens i nenes juguin i experimentin junts a partir d’uns materials que per una banda desperten la seva curiositat i per l’altra, els porten a gaudir plenament del seu instint natural de descoberta. Darrere de cada racó, de cada material hi ha una finalitat pedagògica que l’infant viu i integra a partir del joc, de la relació amb els iguals i de l’acompanyament de l’adult.

Una aula de 4 mesos fins 1 any ha d’atendre els infants a nivell motriu i a nivell sensorial. Treballem amb espais tous, mobles específics i amb paneres dels tresors on hi ha materials diversos que provoquen les primeres descobertes i l’estimulació de tots els sentits.

A partir d’1-2 anys, aquests espais comencen a respondre a la necessitat de més moviment i incorporem propostes de joc heurístic, que requereixen més coordinació motriu. També provoquem el treball de la coordinació oculo-manual i la psicomotricitat fina a través de racons específics d’habilitat manual.

A partir de 2-3 anys pren més rellevància el joc simbòlic, els minimons, les construccions, etc. Encara conservem algun racó tou però amb la finalitat que els nens i les nenes trobin un lloc on relaxar-se i poder manipular els àlbums il·lustrats i contes.