Extraescolars

Natació amb nadons Escola Montcau – La Mola Matadepera

Club Montcau Esportiu

Es troba en sintonia amb el projecte educatiu del centre, fet que garanteix un procés formatiu i educatiu ideal. Juntament amb l’entorn en el qual es desenvolupa, el projecte assegura a totes les famílies la qualitat de l’aprenentatge del futbol que volem donar des del centre.

De P3 a secundària: dijous de 17 a 18 h

Volem introduir als nens i a les nenes en la pràctica de l’esport. Introduint aspectes bàsics tècnics de diferents esports, tant individuals com col·lectius, consolidarem aspectes motrius i posturals, potenciarem els hàbits d’higiene, respecte i viurem l’esport des de la seva basant més lúdica

De P3 a 2n de primària: dimecres de 17 a 18 h

Si tens ganes de ballar i aprendre coreografies, portes el ritme a la sang i vols introduir-te en els diferents estils de la dansa, t’esperem en els nostres tallers!

De P4 a 1r de primària: dilluns de 17 a 18 h

De 2n de primària a 4t de secundària: dimecres de 17 a 18 h

El judo és una art marcial que afavoreix l’adquisició de valors i de noves formes de moviment possibilitant la practica d’un ampli ventall de respostes als problemes motrius plantejats. Aquesta extraescolar tracta el judo des d’una vessant pràctica per transmetre continguts bàsics (tècnics, tàctics i reglamentaris).

Primària, secundària i batxillerat: dimarts de 17 a 18 h

Els escacs milloren i potencien la intel·ligència espacial, la matemàtica, la creativitat, l’esportivitat, les capacitats cognitives, etc. A més de ser un joc que entreté i diverteix amb possibilitats infinites.

T’agradaria aprendre a jugar o aprofundir-ne més? Doncs aquesta és la teva activitat!

De 1r a 6è de primària: dimecres o dijous de 14 a 15 h

Amb aquesta proposta volem acostar l’alumnat d’una forma lúdica i que els permeti créixer a diferents nivells. És un esport molt complet que combina treball físic amb habilitat tècnica i joc tàctic.

De P5 a 6è de primària: dimecres de 17 a 18 h

Amb aquesta activitat impartida pels nostres mestres de natació, els nens i nenes podran complementar, perfeccionar i millorar diferents tècniques, moviments i estils dins l’aigua.

De P3 a secundària: dilluns de 17 a 18 h

En aquest intensiu de cinc sessions de defensa personal impartides pel Marc Verge (amb més de 20 anys d’experiència impartint classes d’arts marcials i de defensa personal) i l’lker Garcia. L’alumnat treballarà de forma teòrica i pràctica les estratègies per prevenir i afrontar la violència com a defensa i autoprotecció.

1r i 2n de Batxillerat: 25 i 27 d’abril i 11, 16 i 18 de maig, de 15:00 a 16:30 h.

Club Montcau Art-Multimèdia

El taller d’animació a la lectura vol engrescar els infants a seguir el procés lector tot explicant contes variats i potenciant la creativitat, la imaginació i la comprensió a través de la lectura.

De P3 a 1r de primària: dimarts de 17 a 18 h

Espai on expressar-se sense barreres a través d’un art lliure com és la pintura i el dibuix. Es treballaran diverses tècniques i suports. Al final de curs, es farà una exposició per gaudir junt de totes les creacions.

Caldrà portar una bata de pintura i una carpeta DINA3.

De P5 a 6è de primària: dimarts de 14 a 15 h

Activitat en anglès dedicada a la creació, al disseny, al reciclatge, a la confecció… Un espai per posar-se a la moda i desenvolupar l’enginy!

De 1r a 3r de primària: dilluns de 14 a 15h

De 4t a 6è de primària: dijous o divendres de 14 a 15h

En aquest intensiu de tres sessions de fotografia digital impartides pel Daniel Márquez, l’alumnat treballarà de forma pràctica i dinàmica conceptes i elements d’una càmera digital, com són els sensors, els objectius, el diafragma, l’obturador, l’exposició, etc.

De 3r d’ESO a batxillerat: 11, 18 i 25 de març de 15 a 16.30 h

Club Montcau Ciència

Aquesta activitat de programació, pensament computacional i nocions de robòtica, es treballa d’una manera fàcil i lúdica, permeten potenciar en l’alumnat capacitats com la creativitat, la capacitat d’abstracció, el pensament lògic i la intel·ligència. Python, Lego mindstorms, Linux, Disseny 3D, C++, Arduino,… formen part d’un primer nivell d’aprenentatges que treballarem.

Aquest curs s’introdueix aquesta activitat a secundària.

De 3r a 6è de primària: divendres de 14 a 15 h

Secundària: dimarts de 17 a 18 h

Aquest any ens plantejaran una sèrie de reptes nous per als equips de First Lego League i First Lego League Junior. Com a participants i un cop rebut el repte internacional caldrà dissenyar, construir i programar tot investigant, treballant en grup, resolent problemes i introduint-nos en el món de la ciència.

First Lego league JUNIOR (De 1r a 4t de de primària): dimarts de 17 a 18 h

First Lego league (De 5è de primària a 4t de secundària): dijous de 17 a 18 h

Club Montcau Idiomes

Un dels pilars fonamentals del projecte educatiu de la nostra escola és l’aprenentatge dels idiomes. Amb aquesta activitat del Club Montcau oferim la possibilitat d’iniciar-se en l’aprenentatge del xinès.

Grup d’iniciació de P5: divendres de 14 a 15 h

Grup d’iniciació de primària: dijous de 14 a 15 h

Grup d’iniciació de secundària: dijous de 17 a 18 h

Des d’una vessant més lúdica i des de l’ús de l’anglès quotidià, volem reforçar aquest primer contacte que tenen els alumnes de parvulari i primària amb la llengua anglesa dins l’horari escolar.

Jocs, cançons, històries, petits tallers, converses… tot, d’una manera distesa i divertida!

P5 i 1r de primària: dimecres de 14 a 15 h

2n i 3r de primària: dijous de 14 a 15 h

Dins del projecte plurilingüe de l’escola, volem oferir a l’alumnat de 5è i 6è de primària un espai on fer una primera aproximació i coneixença de l’idioma del francès.

5è i 6è de primària: dimecres de 14 a 15 h

Club Montcau Música

El projecte d’Escola de Música del CEM – Montcau té com a objectiu que tots l’alumnat visqui l’experiència de tocar i gaudir de la música i es beneficiïn de tot el treball que implica aquesta activitat, que contribueix de forma important al desenvolupament emocional i cognitiu dels alumnes.

Grups de:

  • Violí, viola, violoncel, flauta travessera, guitarra acústica i guitarra elèctrica o piano.
  • Sensibilització musical pels alumnes de parvulari.
  • Llenguatge musical a partir dels 6 anys.

Activitat extraescolar als migdies, amb la possibilitat d’obrir grups de tarda si el nombre d’inscrits els ho permet.

Club Montcau Famílies

Us oferim la possibilitat de fer classes de natació amb els vostres fills i filles des dels 4 mesos fins als 3 anys.

Gaudir de la piscina amb els vostres infants per tal que agafin confiança amb el medi aquàtic.

En aquesta activitat comptarem amb el suport de monitors especialitzats.

Les sessions s’iniciaran a les instal·lacions esportives de l’escola a principis d’octubre, i s’efectuaran per trimestres durant tot aquest curs escolar.

Dijous de 17.15 a 18.15 h

Natació amb nadons Escola Montcau – La Mola Matadepera

Volem acompanyar les inquietuds, reflexions i preguntes de les famílies de l’etapa dels 0-3 anys, tot creant un espai respectuós i de confiança.

Aquesta activitat estarà guiada per la psicòloga i directora de la llar d’infants.

Dimarts de 17 a 18 h

Abans que arribin les festes de Nadal, us proposem participar en el Taller de cuina de Nadal.

Realitzarem un taller col·laboratiu, en el qual pares i fills elaboraran junts un menú de tres plats (entrants, principal i postres).

L’activitat estarà dirigida pel nostre cap de cuina, en Santi Murillo.

Properament us podrem comunicar les dates d’aquesta sessió del Club Montcau famílies.

Volem que petits i grans puguem gaudir tant de les instal·lacions com dels diferents espais exteriors de l’escola. És per aquest motiu que les posem a disposició de les famílies i altres col·lectius no vinculats amb l’escola.

Tens una idea? En parlem! Escriu-nos a clubmontcau@montcaulamola.com.

Informacions d’interès

Inici de les activitats:

Octubre

Finalització de les activitats:

Setmana del 7 a l’11 de juny

Presentació de les activitats:

El dimecres 30 de setembre de 2021 a les 17 h farem la reunió informativa de totes les extraescolars amb les famílies, de forma telemàtica.

Inscripcions:

  1. Cal omplir i signar la butlleta d’inscripció que trobareu clicant AQUÍ.
  2. Aquesta butlleta s’haurà d’enviar a per correu electrònic a: clubmontcau@montcaulamola.com

Caldrà tenir un mínim d’alumnes inscrits segons l’activitat per poder dur-la a terme. En cas de no arribar al mínim establert, s’avaluarà la situació de cada activitat i des de l’escola es decidirà si es segueix endavant o se suspèn l’activitat.

S’informarà a les famílies si una activitat queda anul·lada per falta d’inscripcions i també si hi ha activitats que queden tancades per estar complertes. En ambdós casos, s’obriran llistes d’espera.

*Si hi ha molts alumnes que volen fer una activitat i no hi ha suficients places per a tothom, es prioritzarà l’ordre d’inscripció de les butlletes i no l’antiguitat.

Règim econòmic:

Podeu consultar el règim econòmic de les diferents activitats tot fent click en el següent enllaç: Règim econòmic CLUB MONTCAU.