Música, Llar d'Infants Els Pinetons Matadepera

L’infant neix amb predisposició musical i per tant, la música és important en el desenvolupament dels nens i les nenes ja que incideix d’una manera natural en aspectes cognitius, motrius i emocionals.

A Els Pinetons integrem la música en la quotidianitat com a context natural. Són les mateixes educadores que fan arribar la música als infants tan a través de les rutines diàries (el bon dia, el recollir les joguines, l’anar a rentar les mans o anar a descansar…), com també fent propostes musicals.

Les activitats musicals ens ajuden a incorporar un repertori de cançons infantils de diferents temàtiques adequades a l’edat, cultura i  interès dels nens i nenes. Alhora, també permeten crear un clima d’expectació, generant silenci en l’ambient, tan important també per desenvolupar l’escolta.

A través de les cançons i els jocs de falda, l’infant s’inicia en el descobriment del seu cos, la dansa, el ritme i aprendre a expressar-se en moviment. A més, les cançons i els jocs de falda permeten moments individuals entre l’educadora i l’infant fomentant així el vincle emocional entre ells.

Els nens i nenes també experimenten els diferents sons a través de l’exploració lliure amb materials o instruments diversos.