Projecte educatiu de l’escola

Escola Montcau – La Mola Matadepera

L’escola Montcau – La Mola, ubicada a Matadepera, és un centre educatiu concertat que té com a objectiu transmetre els valors, les eines i els coneixements, perquè els alumnes tinguin un esperit crític, creatiu i, siguin protagonistes del seu aprenentatge. La participació activa forma persones que comprenen la realitat i tenen la capacitat d’implicar-se, transformar i contribuir a millorar la societat fent-la més tolerant i compromesa.

El Montcau desenvolupa un model educatiu que fomenta tots els àmbits de l’educació i formació en les diferents etapes escolars: llar d’infants, infantil, primària, secundària i batxillerats duals.

Per què el MONTCAU?

  • Perquè la multimetodologia obre camins d’aprenentatge a tots els alumnes.

Es potencien diferents metodologies que s’adapten a les necessitats de cada etapa i àrea de coneixement per tal que tots els alumnes tinguin l’oportunitat d’aprendre respectant la seva forma d’aprenentatge.

S’ofereixen des d’activitats més experimentals fins a d’altres més guiades, des de grups reduïts fins a grups classe, des d’activitats amb alumnes de la mateixa edat fins a activitats internivells. Els espais d’educació infantil, els Projectes Documentals Integrats (PDI) de primària, els Tallers d’Orientació Vocacional (TOV) de secundària, o els programes britànics BTEC (Business & technology) dels batxillerats duals, en són un exemple. Posant les noves tecnologies al servei de l’aprenentatge.

  • Perquè està en un entorn saludable per aprendre.

L’escola està situada a Matadepera, en un entorn privilegiat en contacte directe amb la natura, als peus del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Aquesta ubicació converteix l’exterior en una aula vivencial que estimula la curiositat, la motivació i la creativitat.

Compta amb grans zones exteriors naturals, un camp de futbol de gespa, una piscina coberta, àmplies zones de bosc i múltiples instal·lacions esportives. Aquests espais no només es gaudeixen, sinó que afavoreixen l’educació en la sostenibilitat.

  • Perquè el plurilingüisme és essencial per connectar-se al món.

L’aprenentatge dels idiomes juga un paper fonamental i vertebrador en el projecte educatiu del centre, especialment l’anglès: els alumnes estan en contacte diari amb l’idioma perquè, a banda de les hores curriculars i d’altres matèries que també es fan en anglès, es viu l’idioma fora de l’aula de manera quotidiana i natural.

A més, el projecte lingüístic del centre ofereix l’aprenentatge d’un segon idioma, a escollir entre francès i alemany, i fins i tot una extraescolar de xinès.

  • Perquè l’equip està en constant actualització professional.

Per a poder dur a terme el projecte educatiu, l’escola compta amb un ampli equip, transversal, actiu i en constant formació amb el suport de diverses universitats; uns professionals que estimen la seva feina i que la viuen amb il·lusió i entusiasme.

L’escola destaca per oferir a les famílies i alumnes una acció tutorial personalitzada, coordinada i continuada al llarg del curs, amb el suport d’un equip psicopedagògic propi.

Perquè #SOMMONTCAU