Natura

Natura, entorn Escola Montcau – La Mola Matadepera

Perquè està en un entorn saludable per aprendre.

L’escola està situada a Matadepera, en un entorn privilegiat en contacte directe amb la natura, als peus del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Aquesta ubicació converteix l’exterior en una aula vivencial que estimula la curiositat, la motivació i la creativitat. Compta amb grans zones exteriors naturals, un camp de futbol de gespa, una piscina coberta, àmplies zones de bosc i múltiples instal·lacions esportives. Aquests espais no només es gaudeixen, sinó que afavoreixen l’educació en la sostenibilitat.

L’entorn privilegiat de l’escola, en contacte directe amb la natura, fa que l’àmbit del medi natural, social i cultural prengui una gran rellevància en el dia a dia dels alumnes a la nostra escola!

Des de l’etapa d’educació infantil fins a batxillerat, de forma transversal i vivencial els alumnes viuen i aprenen en contacte amb la natura i l’entorn, a través de diferents propostes.

Natura, entorn Escola Montcau – La Mola Matadepera

Ja des de petits, a l’etapa d’educació infantil, fomentem l’observació, la investigació, formulació de preguntes i hipòtesis des de l’espai del laboratori. És un espai on oferim diferents propostes en tres racons que van variant mensualment.

A l’etapa de primària es comença a introduir l’anglès en l’ensenyament de l’àrea de medi. Els aprenentatges es fan de manera vivencial potenciant la curiositat i la recerca d’informació a través de projectes documentats integrats tan física com digitalment.

A l’etapa de secundària l’aprenentatge del medi natural, social i cultural es reparteix en diverses assignatures, com són science, tecnologia, socials,… algunes de les quals s’imparteixen en anglès. Cada una d’aquestes assignatures té espais específics on s’experimenten els continguts treballats.

L’etapa de batxillerat es centra en la preparació de l’alumnat de cara a l’accés a ensenyaments superiors, i l’adquisició de coneixements més específics. A més, els alumnes formen part del projecte BTEC, que ofereix l’especialització en una àrea en anglès, i amb l’adquisició d’un títol europeu equivalent a una formació professional.

Natura, entorn Escola Montcau – La Mola Matadepera
Natura, entorn Escola Montcau – La Mola Matadepera